Inzichtgesprek

Inzichtgesprekken helpen je, in lastige situaties op het werk of persoonlijk of bij een lichamelijke klacht, goed zicht te krijgen wat er speelt zodat je verder kunt. Aan de hand van een eenvoudige en krachtige methode ruim je onbewuste weerstanden op en creëer je makkelijker wat je wilt.

De methode is toe te passen op alles wat je in je leven wilt veranderen. De kwestie die je inbrengt is iets wat bij je speelt bijvoorbeeld een lichamelijke klacht, niet doen wat je het liefste wil doen, een slecht lopende relatie, vaak moe zijn. De methode werkt ook zeer sterk als je iets nieuws wilt creëren, bijvoorbeeld meer klanten voor je bedrijf, een nieuwe woning, meer tijd voor jezelf.

Een inzichtgesprek duurt een uur / max 1,5 uur en vindt plaats in mijn kantoor in Woerden of online vanuit je thuissituatie. Na elke sessie besteed ik tijd aan verslaglegging. Dit gebruik ik weer als voorbereiding op een volgende sessie om je proces goed in beeld te houden.

Kosten € 75,- incl. btw voor particulieren, excl. btw voor bedrijven.

Gedachten en emoties die met een kwestie samenhangen vervormen je waarneming. Tijdens een inzichtgesprek worden deze gedachten en emotionele pijn inzichtelijk evenals eventuele herinneringen die met de pijn te maken hebben. Je gaat scherper zien dat je bepaalde ideeën over jezelf of het leven bent gaan geloven die niet waar zijn. De methode helpt je vervolgens om die emotionele pijn en gedachten op te ruimen. Het geeft je weer toegang tot de levensvreugde, power en wijsheid in je.

Aantal gesprekken

Er zijn kleine en grote kwesties. Grote kwesties zijn bijvoorbeeld depressiviteit, onlangs gescheiden zijn, jarenlang een lage eigenwaarde hebben of een bepaalde ziekte hebben. Bij een grote kwestie zijn er bijna altijd meerdere gesprekken nodig. Vaak zijn er bij grote kwesties meerdere facetten die om aandacht vragen. In elke gesprek kun je je dan richten op een bepaald facet. Als je zo meerdere gesprekken doet op een bepaalde kwestie, kan er een diep helings- en bewustwordingsproces ontstaan.

Opgeslagen emoties

Elke keer als wij een emotie ervaren en die ontkennen of wegdrukken, slaan we de energie ervan op in ons lichaam. Wanneer we dit jaar in jaar uit doen is het alsof we een oude jas dragen waarin veel opgeslagen emotionele pijn zit. In ons alledaagse leven heeft dit een ‘prijskaartje’: we voelen ons bijvoorbeeld somber of neerslachtig, onze relatie loopt niet lekker, we zijn niet geïnspireerd, zijn vaak moe of creëren niet wat we willen. Het kan ook zijn dat we onprettige ‘karaktertrekken’ ontwikkelen, zoals altijd alles beter weten of snel gekwetst of geïrriteerd zijn.

Denise SnelInzicht